2008-03-31

Master VM - hårdaste motståndet i första heatet

Henio Skaldin, enda svenska surfaren i Master VM, paddlade ut i första heatet ca kl 22 svensk tid måndag 31 mars.


Hårt motstånd väntade mot en peruan, en fransman och en argentinare. På hemmaplan visade sig peruanen Magoo de La Rosa helt överlägsen och vann heatet med hela 17.17 poäng - den högsta poängen under hela första grundomgångens åtta heat.

Annars var det betydligt jämnare. Tyvärr placerade sig fransmannen Pierre Thouron som relativt tydlig tvåa med 8.5 poäng, även om Henio inte hade behövt mer än 3.5 poäng till för att slå fransmannen och därmed ta sig vidare till nästa omgång. Nu slutade det med totalt 5.0 poäng och en 4:e plats efter argentinaren som inför repercharge (återkvalomgången) får lite bättre utgångsplacering än Henio med sin tredjeplats för sina 6.37 poäng.

Läs mer om vad ISA skriver om tävlingens första dag och vad den peruanske legenden del la Rosa säger om sitt heat tillsammans med Henio.

I första repercharge imorgon surfar Henio i det andra återkvalsheatet i Grand master där han möter en surfare från Dominikanska Republiken och en Equadorian. De två bästa surfarna går vidare, så lyckas Henio slå en av dessa är han alltså vidare till nästa återkvalsomgång. Vi hoppas att Henio nu laddar om och plockar fram alla sina bästa trix! Vi önskar honom ett stort lycka till!