2008-10-22

Swedish Surf Tour 2008 inställd - ett förtydligande


På förekommen anledning vill SSA informera om att den pressrelease som Sideways skickat ut inte på något sätt är kopplad till SSA. SSA:s logotyp samt adress till hemsida har tillfogats utan medgivande. Som tidigare meddelats har SSA avslutat samarbetet med Sideways och det som nu presenteras är något som Sideways ansvarar för helt själv.



Svenska Surfing Förbundet (SSA) är svensk surfings officiella organisation och är godkänd av International Surfing Association (ISA) samt European Surfing Federation(ESF). Det är den enda organisationen som får arrangera eller sanktionera tävlingar med SM-status i Sverige. Även Swedish Surf Tour tillhör SSA. Vi välkomnar alla runt om i landet att arrangera tävlingar men om dessa arrangemang vill ingå i Swedish Surf Tour eller får SM-status krävs det dock ett godkännande av SSA.


Avslutningsvis kan bara upprepas att SSA tycker det är otroligt tråkigt att Swedish Surf Tour 2008 behöver ställas in. In i det längsta har vi jobbat för att stötta lokala arrangörer till att arrangera deltävlingar och hoppats på sponsorers medverkan genom formella och genomskinliga ekonomiska överenskommelser som beslutats om på årsmöte. Tyvärr har det inte varit möjligt i år men vi tar lärdom av detta och satsar på 2009.



SM hålls alltså i vanlig ordning med shortboard-SM på Torö samt longboard-SM i Salusand (OBS - kanske redan till helgen!). Skånes Vågsurfare arrangerar Mölletävlingen som inkluderar både shortboard och longboard