2009-04-18

Landslagstruppen – förbundets landslagsträningsgrupp

SSA fortsätter att utveckla svenska surfare genom att bilda en träningsgrupp – landslagstruppen – öppen för förbundets medlemmar.


Under åren har vårt deltagande i VM och EM utvecklats positivt. Tävlingarna och deltagarna blir mer och mer professionella och ju mer homogen och fokuserad landslagtrupp vi har desto mer utbyte får alla. Det är viktigt att alla som är med är motiverade att utveckla sitt tävlingssurfande.

Därför startar nu SSA en träningsgrupp ur vilken sedan landslaget tas ut inför internationella tävlingar, främst EM och VM. Truppen omfattar, i likhet med de internationella tävlingskategorierna, herrar, damer, master och juniorer (tjejer och killar). Deltagarna väljs ut efter surfförmåga och egen utveckling, men också efter hur individen passar i en landslagstrupp och hur personen är en förebild för surfingen i Sverige. Den som vinner SM har en given plats i landslaget. SSA försöker i mesta möjliga mån bistå med resebidrag och kläder i samband med internationella tävlingar, vilket också gör det viktigt att de som deltar har ansträngt sig för att bli uttagen till landslaget.

Mer info om upplägg, deltagande mm, kommer inom kort!