2007-06-21

Onsdag: Senior och Masters vid ett tredje podium

Dagen börjar lugnt och tävlingen kommer igång först efter lunch. Mycket måste hinnas med. Därför öppnas ett tredje podium inne i Biarritz för Seinor och Master.

Först ut är Lee mot en schweizare och en spanjor. Vågorna är inte stora och brytet är också utspritt över ett stort område. Vänstern är det mer tryck i, men högern är möjligen längre men långsammare. Lee håller utkik efter bra högrar och får också två fina vågor, stora droppar och långa åk, men det räcker tyvärr inte till kvalificering.

Henio surfar också mot en schweizare och en spanjor, är mycket fokuserad och lyckas genomföra sitt heat såsom han ville. Hittar fina vänstrar, åker låååångt (upp på stranden) och springer också två rundor på stranden för att paddla i utströmmen invid stenpiren. Hans bottom turns, re-entries och cut-backs sitter som de ska och han är vidare till andra omgång!

Så molnar det på och regnet dränker tävlingområdet. Kanske påverkar detta uppladdningen inför nästa omgångar, men både Lee och Henio är rejält peppade inför att slå sina motståndare som de känner till väl från tidigare mästerskap.

Båda surfar stabilt och håller sig till sina planer, men vågorna har börjat vika och bryter alltmer oförutsägbart. Det visar sig vara vanskligt att invänta de stora vågorna som ger mer poäng. Lee hinner inte en andra stor våg som han behöver för att kvalificera sig. Tar istället en mindre våg och visar fin stil. Henios motstånd är starkt. Trots att han surfar utmärkt får han se sig utslagen.

Tävlingen blåses av strax efter att svenskarna surfat sina heat, men vi ser fram emot vad Henio kan plocka fram för kort i morgondagens loosers round!

Foto: Ingrid Esser
Klicka på bilderna för större bilder

Henio startar denna lugna dag rofullt med sin ukelele















och hjälper sin lagkamrat Lee Burgess inför start i senior-klassen och får support själv en stund senare.










Lee Bugerss i senior-klassen.








Henio Skaldin