2009-06-24

Svenska tävlingar hösten 2009


SM i longboard norröver, SM i shortboard söderöver, dam- och juniorklasser och en ny surfklubb i Nynäshamn!SSA har som mål att stå som medarrangör för tre öppna och nationella surftävlingar under 2009. Till skillnad från föregående år är det lokala surfföreningar som är huvudarrangörer. Två av dessa tävlingar har tilldelats SM-status.


Precis som 2008 kommer Salusand Soul Surfers att arrangera longbord SM. Nytt för 2009 är att Skånes Vågsurfare arrangerar shortboard SM i Mölle. En nystartad föreningen i Nynäshamn står som värd för en tävling på Torö. Vid tillräckligt antal anmälda surfare satsas i år också på juniorklasser liksom damklassen. Tävlingsupplägg och arrangemang står respektive förening för.

Tävlingsperioden är från mitten av augusti till jul.

Resultaten från tävlingarna kommer att räknas med i en rullande nationell ranking. Rankingen används för att löpande kunna redovisa inbördes rangordning mellan landets toppsurfare, men det blir ingen 'tour'-resultat lista som 2007.

Andra arrangörer än ovanstående är välkomna att arrangera tävlingar. SSAs kompetens, kunnande och material är tillgängligt för alla intresserade. Även andra tävlingar än dom tre som SSA är medarrangör till kan räknas med i rankingen.

För frågor och synpunkter, vänd er till SSA:s tävlingsansvarige Jonas Lilja på j.f.lilja@gmail.com eller +46 (0)709313486.