2008-10-14

Dag 4: Rapport och bilder från Lisa, Freddie och Seths heat

Tävlingen fortsätter med oförminskad kraft.


Text och foto: Binge Eliasson

Flera i gänget låg och sov redan vid tio-tiden. Alla ville vara laddade inför sina heat nästa dag. Tisdagen vaknade till ett vindstilla solsken. Vågorna kämpade på oavbrutet men en viss trötthet kunde märkas. Vågorna orkade inte bli lika stora som sina släktingar igår.

Lisa var först nere i det ensamma tältet. Hon försökte bli redo för sitt heat tillsammans med horisonten. Först sakta sedan fort närmade sig tiden för att paddla ut.




Under heatets tjugominuter kämpade Lisa med sig själv och andra för att tillslut lyckas ta en bra tredje plats.

Längre norrut vid podium ett var det dags för Freddie och Seth att ta vara på sin andra chans.Först ut var en laddad Freddie.

Det märks att Freddie tävlingstränat. Paddlingen, taktiken och tekniken gjorde att han länge var med och slogs om första platsen för att i slutminuterna bli tvåa. Hans väl värda andra plats gav honom förlängt liv i tävlingen.





I heatet direkt efter hade Seth chansen att få ett förlängt liv i tävlingen, men tyvärr. Nu märkte vi Seths ovana vid större tävlingar och att utan pardon slåss om vågorna. Ett point break är inget ställe för en gentleman. Tyvärr blev han utslagen.

Freddie blev snabbt fångad av webtv-kanalen för en intervju. Hoppas att ni hade möjlighet att hör den för jag var tvungen att ta reda på när Lisa skulle surfa sitt nästa heat.




Löst räknat kom vi fram till att det vid tre-tiden var dags för Lisa. Så vi fick fyra timmar i solen och en möjlighet att titta på otroligt bra surfing både från herrar och damer. Står man på piren mellan tävlingsområdena kan man följa båda tävlingarna.


Lisa paddlar ut i sitt andra heat. Här gäller det att vinna eller försvinna. Återigen så var det vågvalet och kraften att paddla in på vågorna som blev avgörande. Lisa var inte nöjd, men tänd på att komma igen. Poängställningarna hittar man här.

Nu är vi ungefär halvvägs in i VM. Många bra surfare kämpar hårt för att hänga kvar i den stenhårda konkurrensen. Jag är glad att jag inte dömer när våg efter våg visar fantastiska surfprestationer. Ingen går säker.
/Binge




Sist bjuder Binge på ett par finfina bilder från ett par skönsurfande damer.
Håll till godo!











'