2008-10-14

Måndag 13 okt: Bilder från första tävlingsdagen för herrar shortboard open





Text och foto: Binge Eliasson.


Dag 3.Som vanligt var det frukost kl 07.00. Dagsljuset har knappt vågat göra sig påminnt. Trots ösregn under natten verkar morgonen lovande. En lätt frånlandsvind blåser när vi traskar ner till tävlingsområdet med flaggor och brädor. Idag ska alla i open tävla i sina heat. Stämningen är lugn och koncentrerad när vi ser perfekta huvudhöga set komma vandrande in från Atlanten. En bra dag att tävla på.




Av en, som det verkar underlig, slump surfar Tim och Seth i samma heat precis som Freddie och Jakob. Även två Ecuadorianer har hamnat i samma heat. Huvudansvarig från ISA förklarar att allt är uträknat med hjälp av seedningen från VM 2006. Denna seeding gör att svenskarna inte placeras i samma heat till att börja med, men när det sedan fattas folk, t ex för att ett land kanske bara har tre surfare i open, då flyttas det runt i listorna vilket gör att två från samma land kan hamna i samma heat. Team Captain Binge, uppfattar inte detta som något underligt eftersom det varit så på nästan alla större mästerskap han varit på.






Först ut är Tim och Seth. Tidvattnet är på väg in och allt verkar upplagt för bra surfing. Så blir det. Seth och Tim surfar båda koncentrerat med bra svängar.



Båda presterar bättre än väntat - otroligt kul att se!



Tyvärr missar Tim andraplatsen med bara några poäng.
Tolv heat senare dvs. fyra timmar senare är det dags för Freddie och Jakob. Vågorna har om möjligt blivigt bättre, enligt Kevin som är South Africas coach är det 10 av 10 möjliga. Väntan har varit lång och båda svenskarna är taggade... to be continued...

I väntan på bilder från Freddies och Jakobs heat bjuder Binge på tre godbitar med CJ Hobgood.