2008-10-22

Longboard SM i Salusand - first call!


Äntligen ser årets första svenska tävling ut att gå av stapeln!



Svenskt Mästerskap Longboard 2008
Salusand Soulsurfers tillsammans med Swedish Surfing Association här äran att bjuda in till ett evenemang i sann aloha-spirit under nästkommande helg, 25 & 26 oktober. Last call för tävlingen görs på torsdag 23 okt. eftersom det rör sig om långa transporter. Uppdaterad information kan läsas på surfförbundets hemsida och http://www.surfsverige.se/ /forum. Alla medlemmar i SSA får också information via e-mail.

Vi tror att huvudattraktionen blir korandet av den svenska mästaren/mästarinnan i longboard, men det kan lika gärna bli den sköna stämningen, de fina vågorna eller surfpartyt på lördagskvällen.

Under söndagen alt. lördagen kommer det även att för första gången i Svensk surfhistoria anordnas klubb/lagtävling under avslappnade former. 4-5 deltagare/lag med stafettväxling på stranden. Här är alla brädtyper tillåtna. Blir ditt lag eller klubb först att vinna?

Stugor på Salusands camping finns att hyra och restaurangen/puben är öppen under helgen.
Ring campingen på tel. 0730-503908 för att boka stuga.

Surfvågor, surfparty, invigningsceremoni, prisutdelning, övernattning och mat, allt detta på en och samma plats!!

Föranmälan görs till Martin Bylund, e-mail: mabyl66@hotmail.com. Denna är inte bindande utan är till hjälp för campingen och restaurangen att planera.

Vägbeskrivning: Salusands camping ca. 40 km norr om Örnsköldsvik vid Saluböle. Campingen & stranden ligger direkt till höger ifall du kommer söderifrån . Sök ” Saluböle” på http://www.eniro.se/ för detaljerad beskrivning

Anmälan kvällen före eller på lördag morgon kl. 09.00. Deltagaravgift 100:- för medlem i SSA eller ansluten klubb. Det går att lösa medlemskap på plats för ytterligare100:-.

Europeiska Surfförbundets regler gäller vid SM och en longboard måste vara 9 fot eller längre.
”Skepparmöte” med information om tävlingsregler, tider och heat hålls mellan 09.30-10.00.

Tävlingen börjar kl. 10.00 och vi siktar på repercharge, dvs de utslagna surfarna får en andra chans.

Prisutdelning & party väntar på kvällen, dagen efter siktar vi på lagtävling eller frisurfing i Salusands fina vågor för den som önskar


Väl mött i lineup // Salusand Soulsurfers & Swedish Surfing Association